5 tipp, hogy hogyan készüljön fel a vendégek fogadására, ha kevés az ideje

Egyszerű és gyors ötletek a tisztább otthonért vendégvárás idején

A nyár beköszöntével nem csak a jó időt ünnepelhetjük, hanem, hogy újra meghívhatjuk magunkhoz a barátainkat, rokonaikat egy kellemes vacsorára vagy hétvégi ebédre.

Ha már úton vannak a vendégek és nincsen sok ideje a takarításra, akkor gyors és egyszerű praktikákra van szüksége, hogy tisztábbá varázsolja otthonát.

Megosztunk Önökkel 5 hétköznapi tippet, amiket könnyedén felhasználhat, ha vendégeket vár és kifutott az időből.

 

1.  Szabaduljon meg rendetlenségtől!

Kezdje egyszerű lépésekkel, pakolja el a mosott edényeket, tányérokat, evőeszközöket, és a piszkosakat töltse be a mosogatógépbe.

Tegye el a nem használatos cipőket, papucsokat az útból egy kisszekrénybe és bizonyosodjon meg, hogy tiszták a szőnyegek és a padlók mindenhol.

A Vorwerk felmérése alapján az emberek 72%-a rendelkezik, olyan jól bevált módszerekkel, amikkel rendezettebbnek és tisztábbnak tűnik az otthonuk.

Az Egyesül Királyságban a felnőttek 29%-a vallja ezt, valamint 15%-uk be is ismerte, hogy vendégek érkezésekor besöpri a nem használt dolgokat az ágyak alá és elrejtenek sok mindent egy kacatos szobában.

 

2. Tisztítsa meg a felületeket és a padlókat!

Felejtse el, a tisztító eszközök és berendezések összegyűjtését. ¾ része az embereknek a porszívóhoz nyúl, amikor rendet szeretne tenni.

Kobold VK200 segítségével felére csökkentheti a takarítási időt, így többet tud foglalkozni a további előkészületekkel.

Priorizálja a takarítani kívánt szobákat, úgy hogy, miket fognak a vendégek körbejárni, használni.  Felmérések szerint ezek a helységek a következők: nappali, fürdőszoba és a konyha.

 

3. Kellemetlen szagok?

Gyújtson illatgyertyákat. A kutatásaink beszámoltak arról, hogy sokunknak vannak gyors praktikái vendégfogadás esetére, ezek közül az egyik az illatgyertyák használata, amivel könnyen el lehet fedni az irritáló szagokat, főként az állat szagokat.

Gyertyák gyújtásával könnyedén kellemes, meghitt atmoszférát teremthetünk az otthonunkban.

 

4. Tisztítsa meg a fürdőszoba felületeit.

Úgy varázsolja tisztává a fürdőszobáját, hogy közben a felületekre összepontosít. A fürdőszobai világos csempéken és a felületeken sokkal könnyebben tapadnak meg a szennyeződések és a piszok. Takarítás alkalmával ne feledkezzen meg a WC-ről, a mosdókagylóról és a csapokról!

Könnyed segítőtárs lehet a VG100 ablaktisztító szett, amellyel csíkmentesen letisztíthatja az ablakokat, zuhanykabinokat, tükröket.

 

5. Terítsen meg és rendezze el az étkezőasztalt!

Az úton lévő vendégek miatt, talán nem jut ideje minden helyiséget rendbe tenni, vagy megfelelő módon kitakarítani, de az étkezőasztalt percek alatt megterítheti, ezáltal a konyha vagy az étkező kényelmesebb, kellemesebb hellyé válik, ahol a vendégek igazán otthonosan érezhetik magukat.

A vacsora vagy ebéd elkészítéséhez hívja segítségül a 12 funkciós Thermomix TM5 konyhai berendezést. Így vendégei nem csak a tisztasága figyelnek fel, hanem a nagyszerű fogásokra is.

A terítők legyenek makulátlanok, foltmentesek. Még egy hasznos tipp, egy szép akár mintás, akár egyszínű terítővel könnyedén elfedheti az asztal hibáit, repedéseit.

Miért ne könnyítené meg a munkáját a VR300 robotporszívóval? Amíg, Ön terít a porszívó feltakarít. Időt és energiát spórolhat meg!