A Kobold Történelme

Magas minőséget képviselő és sokoldalú porszívó 1929 óta

Vorwerk Kobold már majdnem 9 évtizedes múltra tekint vissza, azóta is ez az egyik legerőteljesebb gép a piacon.

 

Az első Kobold az ereje és a sokoldalúsága miatt volt figyelemre méltó. Termékeink a mai napig páratlanul híresek a minőségükről és a teljesítményükről. Még mindig a Kobold a legsokoldalúbb termék a piacon, amely könnyedén megbirkózik a szőnyegei, keménypadlói, matracai, bútorai, és még az elérhetetlen sarkok tisztításával is.

1883-ban a Vorwerk testvérek, Carl és Adolf alapították a ’Barmer Carpet Factory Vorwerk & Co’ vállalatot Wuppertalban, Németországban. Azóta a Vorwerk szerteágazó cégcsoportokból álló nemzetközi csoporttá nőtte ki magát.

Az első Koboldot, a 30-as Modellt 1929-ben fejlesztették ki. Akkor ez forradalmi találmánynak számított, hiszen jóval kisebb volt a mérete, mint az akkor elérhető porszívóké. A 30-as Modell egyszerűen egy motor, egy porzsák, és egy fogantyú volt.

1929 óta folyik a Kobold fejlesztése. Azóta számos modellt hoztak létre és mind a mai napig fejlesztik.
Az 53-as Modell 1953-ban lett szabadalmaztatva. Ez volt az első Kobold, a jól ismert fehér és zöld dizájnnal, ami az aktuális termékeinken is megjelenik.

2013-ban a Vorwerk szabadalmaztatta a VK150-est, és csupán 3 évvel később megjelent a legújabb álló porszívó, a VK200-as. Az egyik legnagyobb különbség a két típus között az ultrahang szenzor, amely felismeri a padlótípust kevesebb mint egy másodperc alatt, és automatikusan beállítja az annak megfelelő szívóerőt. A VK200 váltja a kijelzője színét, ha a porzsák megtelik; illetve piros fénnyel jelzi, ha valamilyen műszaki hiba keletkezett.