Dupla haszon: így fogyaszt a házimunka

Kalóriaégetés házimunkával? Igen! Eddzünk otthon takarítás közben!

 

Túl vagyunk az ünnepeken és sokunk talán az újévi fogadalmak betartásának első kudarcán is. Pedig minden évben bizonygatjuk, hogy most biztos sikerül és most mindenképpen kitartóak és türelmesek leszünk magunkkal. Valószínűleg nem árulunk el óriási titkot azzal, hogy a fogadalmak toplistájának első helyén a testsúllyalfittséggel kapcsolatos ígéreteink állnak. A rossz hír az, hogy létezik egy olyan lista is, mely arról szól, hogy mely fogadalmakat szegünk meg a leghamarabb. Ezen a listán is elsők ezek az ígéretek.

De nem azért írjuk ezeket, hogy még jobban elkeserítsük! Sőt! Van egy jó hírünk! Otthon, a négy fal között, házimunka közben is lehet fogyni! Ismerős az az érzés, amikor munka után fáradtan hazaér és mégse pihenhet, mert a lakás szalad, rendet rakni pedig muszáj? Ráadásul, ha mindennel végeztünk, még ott a lelkiismeret-furdalás is, hogy ígéreteinkkel ellentétben ma sem mozogtunk és nincs is kedvünk hozzá. Takarítani muszáj, mi pedig fogyni szeretnénk, így remek lehetőség a két tevékenységet összekapcsolni.

A házimunka is mozgásforma, ráadásul kettős haszonnal jár. A lakásban rend és tisztaság lesz, mi pedig közben kalóriát égetünk. Nem is keveset. Talán motiválni fogja, hogy a porszívózás, a portörlés, az ablakmosás, a vasalás mindegyike olyan tevékenység, mellyel remekül edzheti a testét. Ezek a házimunkák kiváló kar- és vállizom erősítések, helyes testtartással végezve pedig jó hatással vannak a lábizmokra és a deréktájéki izmokra is. És bár azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy bármennyire szeretnénk is, a takarítás a sportot nem helyettesítheti, edzeni szükséges,de azért tökéletes mozgás kiegészítés lehet a hétköznapjainkban.

Néhány tanács a siker érdekében:

Váltott oldalon porszívózzon, hogy teste mindkét oldalát mozgassa!
Portörlésnél használja mindkét kezét a biztosabb hatás elérésére és az egyhangúság elkerülésére érdekében!
A magasan lévő tárgyakhoz jól nyújtsa meg karjait, a nehezen elérhető helyekhez is hajoljon le!

És végül beszéljenek a számok:

Nézzen mostantól más szemmel a takarításra!