Helyek, melyeket talán néha elfelejt porszívózni

Tudta, hogy a porszívók nem csak a padló tisztításáért felelnek?

A szőnyegek, a kis szőnyegek és a kanapék kulcshelyek, amikor a porszívózásról van szó, de van még néhány fontos terület, amelyeket valószínűleg Ön is kihagy a porszívózásból. A por tulajdonképpen a ház minden részén képes összegyűlni, nemcsak a szőnyegekben.

 

A következő porszívózásánál érdemes sorra vennie a következő helyeket is, melyekre eddig talán csak ritkán, vagy egyáltalán nem is gondolt:

1. REDŐNYÖK ÉS FÜGGÖNYÖK:
Fontos rendszeresen tisztítani a redőnyeinket és a függönyeinket, máskülönben a légáramlat az ablakból be fogja hozni a port és elárasztja vele az egész szobát. Amikor ezeket takarítja, mindig fentről kezdje, és használjon hozzá megfelelő eszközt. A VK200 Állóporszívóhoz például javasoljuk a TR15 Teleszkópos Csövet, hiszen így különösebb erőfeszítés nélkül tudja a függönyök, a redőnyök és a sínek tisztítását is elvégezni.

2. BILLENTYŰZET:
Manapság sok időt töltünk gépeléssel, ezért kimagaslóan fontos annyira tisztán tartani a billentyűzetet, amennyire csak lehet. A Koboldhoz csatlakoztatható VK200 SD15 portalanító kefével gyorsan és könnyen meg tudja tisztítani a billentyűzetet. Ez a fej puha sörtéivel maradéktalanul összeszedi a port a legelérhetetlenebbnek tűnő résekből is. Ez nemcsak az egészségét óvja meg, hanem a számítógépet is.

3. FIÓKOK:
Talán nem is gondolná, hogy mennyire fontos rendszeresen kiporszívózni a fiókokból a port, a morzsákat és más szennyeződéseket. Különösen nagy figyelmet kell fordítanunk az evőeszközös fiókokra. Ehhez a VC100 Kézi Morzsaporszívót javasoljuk, amely tökéletes erre, hiszen könnyű és kicsi, így még a legproblémásabb helyeket is könnyedén elérhetjük.

4. MATRAC:
Mikor porszívózta ki utoljára a matracait? Egy angol közvélemény-kutatás szerint majdnem minden ötödik ember azt mondta, hogy még soha. Az MP/MR440 Matractisztító Szettünk segítségével csökkenteni tudja a poratkák előfordulását. Az MP440 intenzív mélytisztítást végez a matracon, a Lavenia megköti a szennyeződéseket és a rossz szagokat is. Egyszerűen szórja a matracra és hagyja hatni. Majd az MR440-nel porszívózza fel a matrac felületéről az összeszedett szennyeződéseket.

5. NAGY HÁZTARTÁSI GÉPEK:
Biztosan tapasztalta már, mennyire nehéz a nagy háztartási gépek alá, mögé és mellé beérni, pedig nagyon fontos ezeknek a gépeknek a környezetét is tisztán tartani. A Koboldhoz csatlakoztatható VD15 Vario szettel könnyedén elérhet minden kis rést.