Hogyan küzdjön meg egyszer, s mindenkorra a szőnyegein levő foltokkal?

Egyszerű lépések a foltmentes szőnyegekért!

Tegye fel a kezét, akinek a szőnyegén vannak foltok! Ügyesen elhelyezett kis szőnyegekkel és bútorokkal takarja el őket? Vörösbor baleset volt? Kisállata van? Vagy talán olyan szennyeződésről van szó, amely az előző tulajdonostól származik?

Lehet bor, filctoll, vagy étel okozta szennyeződés, végre felébredhet a rémálomból, melyet a foltos szőnyegei okoznak! Ezeknek a praktikus tippeknek köszönhetően örökre megszabadulhat mindezektől!

NE DÖRZSÖLJE!
Soha ne dörzsölje, amikor próbál kiszedni belőle egy foltot, mert ez tönkreteheti a szőnyeg szálait, valamint a szennyeződés ezáltal mélyen megragad a szőnyeg belsejében.

HÁZI PRAKTIKÁK:
Az olyan foltok, mint az alkohol, valamilyen szósz, tej és étel okozta szennyeződések eltüntetéséhez íme egy egyszerű megoldás: készítsen ¼ teáskanál fehérítőmentes mosószerbőlfehér ecetből, vagy mosogatószerből álló mixet egy kis meleg vízzel. Fújja rá egy ruhára és simítsa a foltra. Ismételje ezt addig, míg a szennyeződés rá nem oldódik a tiszta ruhára. Ezek után egy másik ruhára permetezzen vizet, hogy felitassa a maradék mosószert a szőnyegből, majd hagyja megszáradni.

SZÓDABIKARBÓNA VARÁZSLAT:
Mindegyikünknek ott van az az idegesítő folt a szőnyegén, amihez kénytelenek voltunk hozzászokni. De a szódabikarbónának köszönhetően gyorsan el tudja távolítani azt a foltot. Szórja szét a tisztítandó felületen a szódabikarbónát, és permetezze le egy kis vízből és ecetből álló keverékkel (fele-fele arányban), aztán hagyja hatni néhány óráig. Amikor ez az ecetből és szódabikarbónából álló elegy elpárolgott, alaposan porszívózza fel a száraz maradványokat, mígnem tiszta lesz a szőnyege.