Hogyan tudja a kisállat allergéneket lecsökkenteni otthonában?

Kutatások szerint tíz kisállat tulajdonosból egy allergiás kis kedvencére. Íme, néhány tanácsunk, melyek segítenek lecsökkenteni az allergéneket otthonában:

Közel tízből egy otthonban vannak úgy kisállatok, hogy valaki a családból allergiás rájuk, mégsem jöhet szóba, hogy megváljanak kis kedvencüktől, hiszen túlságosan szeretik őket. Ön is ugyanígy érez? Ismer olyat, aki hasonló helyzetben van?

Az allergiában szenvedő személyeknek közel a fele nem gondoskodik speciális tisztító intézkedésekről, hogy visszaszorítsák az allergéneket otthonukban, és sajnos ez komoly kellemetlenségeket okoz. A kis kedvencek a hazai allergiák második legnagyobb kiváltó okai. Az első a poratka. Az allergének az állatokról leváló hámsejtekben, szőrben, nyálban és vizeletben találhatóak.

Íme, néhány tippünk, hogy visszaszoríthassa a kisállat allergéneket az otthonában:

1. NE ENGEDJE KISÁLLATÁT AZ ÁGYÁRA!

Nagyon fontos távol tartani a kis kedvenceket az ágyától, hogy elkerülhesse, hogy az allergének szétszóródjanak ott, ahol alszik. Használjon allergénmentes huzatot minden matracán, paplanán és párnáin, és rendszeresen mossa azokat 60 fokon.

2. RAKJA A PLÜSSÖKET MÉLYHŰTŐBE!

Ha gyermeke allergiás a házi poratkára, tegye a plüss játékait a mélyhűtőbe 24 órára hetente egyszer, mely kiírtja az atkákat. Mossa ki mosógépben a játékokat ezután, és hagyja teljesen megszáradni őket, így nem csak a poratkától szabadul meg, de azoktól az allergénektől is, melyeket a házi kis kedvencek hordoznak.

3. CSERÉLJE PADLÓSZŐNYEGEIT KEMÉNY PADLÓRA!

Cserélje le padlószőnyegeit vinyl vagy fa padlóburkolatra, mivel ezeken kevesebb allergén tud megtelepedni és könnyebben tisztíthatóak. Ha vannak kis szőnyegei, rendszeresen mossa ki azokat. Ezzel kevesebb búvóhelyet biztosít az allergének számára.

4. PORSZÍVÓZZON RENDSZERESEN!

A padlószőnyegeit, a kanapéit, foteleit, matracait és más bútorait is létfontosságú rendszeresen porszívóznia. Fontos, hogy olyan porszívót használjon, amely képes összegyűjteni a legkisebb részecskéket is, mindenféle padlófelületet képes legyen alaposan tisztítani és biztonságosan magában tartsa az allergéneket.

5. SZELLŐZTETÉSSEL CSÖKKENTSE A PÁRATARTALMAT!

Amilyen gyakran csak tudja, nyissa ki az ablakát! Szellőztessen gyakran, főzésnél kapcsolja be páraelszívóját, és használjon ventilátort, hogy szárazon tarthassa otthonát, megfékezve az allergének terjedését. Azonban ha Ön, vagy valamelyik családtagja allergiás a pollenre, tartsa zárva ablakát az allergiás időszakokban.

TUDTA?

A macska allergén nagyon kicsi, így gyorsan és könnyedén tud terjedni, gyakran a padlón levő porban és a puha bútorok szövetei között, a levegőben illetve a falakon telepszik meg. A kutya allergéneknek nagyobb méretű a részecskéjük, és talán ezért lehet az, hogy kevesebb személy allergiás a kutyákra, mint a macskákra.

Kis családtagjaink nem tehetnek róla, hogy allergéneket hordoznak, ahogyan arról sem tehetnek szeretteink, ha allergiásak rájuk. Szívügyünk, hogy megóvjuk szeretteit az allergiától és hogy biztos otthona legyen kis kedvencének!

Azonban ha nem szeretné ezeket a praktikákat bevetni, mert például szereti, ha a kis kedvence kelti reggel az ágyban, ragaszkodik szőnyegeihez, vagy végleges megoldást szeretne találni a poratkák kiirtására, örömmel segítünk! Forradalmi készülékünk a Kobold VK200 segít Önnek és családjának!