Mi az összefüggés a hiperaktivitás és az öblítő között?

Nem kell mindenáron szupertiszta és rendezett gyerekszoba!

FONTOS, HOGY EGY GYEREK MEGTANULJON RENDET TARTANI ÉS TISZTA KÖRNYEZETBEN NŐJÖN FEL, ÁM NEM SZABAD ÁTESNI A LÓ TÚLOLDALÁRA.

Gyerekszoba

Szétdobált játékok (mindenhol, hiszen a játékokból sosem elég), plüssállatok és ruhák. Nekem ez az első, ami eszembe jut, hiszen a makulátlanul tiszta és rendezett gyerekszoba igen ritka.

A púderrózsaszín falú kislányszobában a hófehér szőnyegen egy játék sem lenne, a játékbabák katonás sorban állnának a komódon és a hercegnős ágynemű élére vasaltan takarná az ágyat. Kosz és por persze sehol. Milyen jó is lenne, mint a filmekben.

 Na persze…

Ez mind szép és jó, de azt sem szabad elfelejteni, hogy néha sokkal többet ártunk, mint használunk ezzel a makulátlan tisztasággal.

Néhányan például szeretik rendszeresen körbefertőtleníteni a házat, ám ezzel nagyon óvatosan kell bánni, hiszen a klór tartalmú vegyszerek a hormonháztartást is felboríthatják, ez pedig különféle allergiákhoz vagy akár asztmához is vezethet. Rengeteg alternatív módszer van, amivel helyettesíthetőek ezek a szerek. Az ecetet például a lakás szinte bármely pontján hasznosíthatjuk.

 Hiperaktivitás a mosószerektől és tisztítószerektől?!

Lehetséges. Azok a kémiai anyagok ugyanis, amik a mosószerekben, öblítőkben vannak, szintén megbolygathatják a hormonrendszert, ez pedig akár egy komolyabb betegség előzménye is lehet. A különféle adalékanyagok ugyanis olyan természetűek, hogy akár önmagukban, vagy bomlástermékeik révén befolyásolhatják az agyműködést. Érdemes kipróbálni a mosódiót vagy mosószódát, mert amellett, hogy hatékony még pénzt is spórolhatunk vele.

 Viszlát bogárkák!

Néhány éve sajnos rohamosan támadják otthonainkat a bogarak nyáron és ősszel. Ebben az esetben sem szabad rögtön rovarírtó szerekhez nyúlni! Ezek a készítmények köztudottan tele vannak vegyszerekkel, amik megülhetnek a bútorokon vagy akár a padló felszínén is. Próbáljunk ki inkább néhány házi praktikát vagy kérjük szakember segítségét!