Tiszta évindítás

Újévkor számtalan dolgot meg szoktunk fogadni, mint például, hogy egészségesebben fogok étkezni, többet fogok sportolni, idén brillírozni fogok a munkahelyemen. Nem árt azonban azon is elgondolkodni, hogyan varázsolhatjuk újjá és tökéletesen tisztává környezetünket.

Cikkünkben adunk néhány tippet, hogyan tudja otthonában ezt Ön is megtenni.

Szőnyegek tisztítása

Porszívózás.Természetesnek és roppant egyszerűnek tűnik, ám ez sajnos még sincs így. Biztosan mindenki emlékszik, hogy a régi szép időkben az emberek miként porolták ki szőnyegjeiket. Ennek fontossága ma sincsen másképp, a szőnyeg mélyén megülő por eltávolításához ugyanis elengedhetetlen ez a folyamat. A modern világnak köszönhetően ezt már megtehetjük olyan készülékekkel, melyek nem csupán port szívnak, de poroló technikát is alkalmaznak, melynek köszönhetően a legmélyebben ülő koszt is eltávolítják.

Radiátorok

A fűtési szezonnal kéz a kézben jár a radiátorok rendszeres tisztítása is, hiszen a rajt megülő port folyamatosan keringteti a levegőben. Egy – a porszívóhoz csatlakoztatható – kis kiegészítő szuper segítségünkre lehet, mellyel könnyedén elérhetjük a legkisebb réseket is.

Matracok

Mennyire legyen puha? Hab- vagy rugós matracot válasszunk? Vásárláskor több kérdés is felmerül az emberben, ám a tisztítására ilyenkor sem igazán gondolunk, pedig a hetek, hónapok vagy évek során ezek is rengetek szennyeződést szívnak magukba, melyek többnyire porból, haj- illetve szőrszálból, anyagdarabokból és élősködőkből állnak. A legegyszerűbb módja a matractisztításnak, akárcsak a szőnyegeknek, a kiporolás. Itt is azt tudjuk tanácsolni, hogy érdemes olyan porszívót választani, amely a felület apró rezonálásával vagy ütögetésével távolítja el a szennyeződéseket.

Ablakok és üvegfelületek tisztítása

Újságpapír, rongy, kosz, kellemetlen fertőtlenítőszerek és rengeteg energia, mégis 1-2 nap alatt újra koszos az ablak. Ezek mind ismerősek lehetnek azok számára, akik a hagyományos módszert választják. Létezik azonban manapság olyan készülék, amely kifejezetten az üvegfelületek tisztítására alkalmas. Könnyen kezelhető, kevés folyadék szükséges hozzá és különleges vegyszermentes tisztítószerének legjobb tulajdonsága, hogy egy speciális réteget képez az üvegenígy azt később elég csak egy száraz kendővel áttörölnünk, ezzel jóval könnyebbé és gyorsabbá téve a takarítást.