Top tippek az allergiamentes otthonért

Egy egyszerű útmutató a boldog és egészséges háztartásért!

Talán azt gondolja, hogy az otthona csupán az öné, de a valóság az, hogy milliókkal osztja meg – több millió poratkával és társaival: az állati szőrrel, a porral és a kosszal. Amíg ön keményen dolgozik azon, hogy az otthonát gondosan tisztán tartsa, néha ezek a makacs kórokozók le tudják győzni önt.

Íme néhány tippünk, hogy győzedelmeskedjen felettük!

1. SZŐNYEGEK

Létfontosságú minden szobában odafigyelni a szőnyegeire. Padlója a por, a kosz, az állati szőr és más allergének mennyországa, melyek az ön egészségére káros hatással lehetnek, ezért porszívózzon rendszeresen. Ajánljuk a Kobold VK200-at, ami ideális az allergiában szenvedőknek.

2. KIS KEDVENCEK 

Azt mondjuk, hogy a háziállataink a legjobb barátaink, de mégis ők lehetnek az allergiája kiváltó okai. Tegye a hálószobáját háziállat-mentes zónává, hiszen az allergiában szenvedőknek komoly probléma, ha belégzik az állatokról leváló hámsejteket, melyek az állatallergia fő kiváltó okai. Szintén fontos hetente legalább egyszer megfürdetni háziállatát, ami minimalizálja az allergéneket.

3. ÁGYNEMŰ

Megrázó szembesülni azzal, hogy mi minden él az ágyában. Gondoskodjon róla, hogy ágyneműje és matraca legalább hetente egyszer ki legyen alaposan porszívózva, majd mosva. Ez csökkenteni fogja a poratkák számát, melyek az allergia fő kiváltó okai.

4. KEMÉNYPADLÓ:

Talán ezt a fajta padlót könnyebbnek tűnik tisztán tartani, de ugyanazok az allergének melyek a szőnyegeiben élnek, ugyanúgy a keménypadlóján is megtalálhatóak. Ezért fontos, hogy gyakran porszívózza és évente végezzen rajta mélytisztítást, hogy eltávolítson minden makacs szennyeződést. Ebben segítségére lesz a Kobold SP530 Univerzális szett.

5. NAPPALI

A hely, ahol egy hosszú nap után a család (beleértve a háziállatokat is) találkozik. A kanapék és a szőnyegek tökéletes élőhelyek az állatokról leváló hámsejteknek és a poratkának. Porszívózza rendszeresen bútorait is, és évente legalább egyszer professzionálisan is legyenek kitisztítva.

6. PORTÖRLÉS

A legjobb módja, hogy kontrolláljuk az allergiát, ha megszabadulunk a portól. De legyen óvatos, amikor portalanít, hiszen ronthat a helyzeten azzal, ha felkavarja az allergén részecskéket a levegőbe. Ha még nincs Kobold SD15 Portörlőfeje, inkább használjon nedves ruhát, ami összegyűjti a port, ahelyett, hogy felkavarná.

7. MATRACOK
Ahogyan a szőnyegei, az ágya is optimális helyet biztosít a por, az állati szőr, a poratka és más allergének számára. Végezzen ezért a matracán mélytisztítást rendszeresen! A Kobold MP/MR440 Matrac Tisztító Szettünk a legjobb választás erre, hiszen a matrac mélytisztítására lett tervezve, hogy békés éjszakát biztosítson önnek.