Cseresznyepálinkás cseresznye lekvár

HOZZÁVALÓK

  • 1000 g cseresznye, kimagozva
  • 100 g száraz vörösbor
  • 500 g cukor
  • 50 g cseresznyepálinka

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegye a cseresznyét, a vörösbort a keverőedénybe és főzze 25 p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
  2. Várjon 2-3 percet a főzési idő leteltével, majd tegye a mérőpoharat a fedélnyílásba és aprítsa 5mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le a keverőedény aljára.
  3. Adja a cukrot a lekvárhoz, és folytassa a főzést 30 p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
  4. Adja hozzá a cseresznyelikőrt, és főzze további 5 p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
  5. Ellenőrizze a lekvár sűrűségét. Tegyen egy csepp lekvárt egy tányérra, majd billentse meg. Ha a lekvárcsepp sűrű, és nem folyik el, akkor elkészült. Amennyiben szükséges, néhány perccel hosszabbítsa meg a főzési időt Varoma hőfokon.
  6. Öntse a forró lekvárt a befőttesüvegekbe (250 ml) az üveg szájától 1 cm magasságig, zárja le, és folytassa a pasztörizálást a fogyasztás előtt.