“Digitális Bajnok” díjat nyert a Vorwerk

A „Digitalizálók” különdíj kategóriában a Digital Champions Award minden évben egy különleges személyt díjaz. Idén ezt a díjat Dr. Jörg Mittelsten Scheid, a Vorwerk korábbi ügyvezetője, ma a Felügyelő Bizottság Tiszteletbeli Elnöke nyerte. Ezúton is szívből gratulálunk!

Dr. Jörg Mittelsten Scheid a jogi pályát feladva a nagybátyja kérésére csatlakozott a Vorwerkhez 1966-ban.

A családi vállalkozást irányítva mindig gondoskodott annak folyamatos megújulásáról. A legjobb példa erre a mára kultikussá vált Thermomix konyhai készülék. A Vorwerk receptje pedig nem más, mint: egy már létező analóg készülék digitalizálása, az azt támogató digitális platform kialakításával együtt.

Míg a 80-as években a Thermomixet szakácskönyvek tették teljessé, ma a receptek megjeleníthetők a készülék kijelzőjén egy olyan applikációval, amellyel a szükséges hozzávalók bevásárló listája is könnyedén kezelhető.

Tudjon meg többet Dr. Jörg Mittelsten Scheid-ről, a Digitális Bajnokok 2017 díjról, és olvassa el a Digital Mittelstand írását (német nyelvű).

https://digitaler-mittelstand.de/trends/ratgeber/herr-des-digitalen-zauberkessels-39249

A digitális konyhai készülék nagymestere

A Vorwerk háztartási készülékeinek találkozása a digitális korral. Dr. Jörg Mittelsten Scheid a „2017 Digitális Bajnokok” elismerés különdíjasa.

A mélyhűtött pizza és a sült krumpli is a digitalizáció áldozatává válhat egyszer. Legalábbis, ha a Thermomix robbanásszerű elterjedése folytatódik. Ugyanis, a friss hozzávalók elkészítése nem igényel több időt, mint egy készétel felmelegítése a sütőben. A multikfunkciós konyhagépnek régóta kultusza van, mára pedig egy iPhone-hoz hasonlatos eszközzé alakult át. A robotgép – amely iránt manapság óriási a kereslet – analóg gyökerei a 70-es évekig nyúlnak vissza. Az új digitális technológiáknak köszönhetően a keverőedény a késsel és a 12 funkcióval az aprítástól, a mérésen és turmixoláson át, a köretek párolásáig egy recept chippel vezérelt mágikus üstté vált. „Az új digitális Thermomix-szel a Vorwerk eleget tesz a korszellemnek” dicséri Jörg Funder a handelsblatti Worms Egyetem Alkalmazott Tudományok tanszékének professzora, „a kényelem egyre fontosabbá válik. Manapság a főzés legyen egészséges, ízletes és mindenekelőtt egyszerű”.

„Digitalizálók” példakép

A hosszú távú fenntartható fejlődés az, amivel Dr. Jörg Mittelsten Scheid, a wuppertali Vorwerk családi vállalat régi vezetőjeként elnyerte a Digitális Bajnokok díj zsűrijének a tetszését. Ma a vállalat igazgatótanácsának tiszteletbeli elnöke, aki 81 évesen nem nevezhető a digitális kor gyermekének, a „Digitalizálók” különdíj nyertese. A díjat a Telekom és Wirtschafts Woche hozta létre a telekommunikációs vállalat berlini központjában.

„A német középosztály sokkal nyitottabb a digitalizációra, mint gondolnánk”, mondta Hagen Rickmann a Telekom Deutschland vezérigazgatója számos az üzleti-, politikai-, és tudományos élet területéről érkezett prominens vendég előtt. „De a vállalatok számára sokkal könnyebb az átalakulás, ha pozitív példákon keresztül megértik, hogyan lehet sikeresen megragadni a változást”

Középpontban az ügyfelek

A Vorwerk – amelynek fő tevékenysége még mindig a háztartási és konyhai berendezések forgalmazása – átalakulása évek óta nagyon következetesen zajlik. A Kobold porszívó szintén létezik robot változatban – így a Vorwerk termékek nagy része mára rendelkezik digitális interfész-szel. A Thermomix esetében a Vorwerk továbbra is aktív a digitalizáció tekintetében: a Vorwerk teszt konyhái rendszeresen fejlesztenek új recepteket, amelyek a készülékben tárolhatóak. Az „irányított főzés” funkció használatával, az idő és a hőfok automatikusan beállításra kerül minden egyes lépés során. Az applikációval pedig a bevásárló lista megjeleníthető a mobiltelefonon. A jövőbeni kilátások? Örömteliek, mert homályosak, ami azt jelentheti, hogy hamarosan a Thermomix összeköttetésben lesz a hűtővel és más háztartási készülékkel és távolról irányítható majd. Megkímélve a modern szakácsokat, és még több időt és energiát megspórolva a számukra.

A digitalizáció az út, nem a cél

A digitalizáció Mittelsten Scheid szerint soha nem a cél, hanem csak az odavezető út. „Az igazi cél az innováció” És mivel az ügyfél van a középpontban, a Vorwerk 80 év után megváltoztatta a direkt értékesítés lényegét. 2011 óta a vállalat a többcsatornás értékesítési stratégiát követ, az üzletekben, a közvetlen értékesítés során, és az online csatornákon.

Ez a nyitottság az újdonságok iránt még Wladimir Klitschko moderátort is lenyűgözte. Nagy benyomást tett rá a győztes „fiatalos szelleme, fegyelme és tapasztalata”. Dr. Jörg Mittelstenscheid mindig szem előtt tartotta az emberi tényezőt és vállalkozó szellem volt a „kitartásával, gyorsaságával, koncentrációjával és koordinációjával”. „De a legfontosabb: hogy családi vállalkozásként felismerjük, hogy a munkavállalóink a legjobb és legfontosabb társaink”

A digitalizáció szívügye Mittelsten Scheid-nek a Vorwerken túl is. Ezért az elismert nemzetközi jogász tünteti ki a Wuppertal-i Egyetem „Digitális Átalakulás Technológiái és Menedzsmentje tanszék alapító professzorát.