Ismerje meg a Cookidoo világát

Már regisztrált a Cookidoo felületére, de úgy érzi elvész a sok recept között, ezért nem tudja kihasználni ezt az egyedi lehetőséget?
Most segítünk Önnek, hogy a Cookidoo mindennapi társa lehessen a főzésben, akárcsak a Thermomix.

A regisztráció folyamatát már egy előző cikkünkben ismertettük.
Most nézzük mennyi mindent rejt a cookidoo.

A bejelentkezést követően, a főoldalon rögtön rákereshet arra az ételre, amit el szeretne készíteni. Nem csak konkrét ételre, de kategóriára, vagy akár összetevőre is kereshet. Ilyen esetben minden olyan találatot fel fog hozni Önnek, amiben ez az összetevő szerepel: Ilyenkor érdemes használni a szűrő funkciót.

blank

A szűrő használatával szűkíteni tudja a keresést.

blank

Kiválaszthatja, hogy milyen konkrét kategóriában keressen ( Desszertek, Italok, Főétel, Szószok, stb…).

Beállíthatja továbbá, hogy milyen nehézségi foka legyen az elkészítendő ételnek ( Könnyű, Közepes, Nehéz).


De azt is, hogy milyen hosszú az elkészítési idő. Ha gyorsan szeretne valami finomságot készíteni, akkor állítsa be a legrövidebb elkészítési időt.

Értékelés alapján is tud keresni. Az elkészített ételek alapján a felhasználók értékelhetik a recepteket, így nagy segítség lehet azok számára, akik még nem kóstolták.

Ha Önnek egy régebbi típusú Thermomix készüléke van és esetleg olyan receptre bukkan, amit csak TM6-os készülékkel lehet elkészíteni ( pl. szuvidálás), akkor ezt is be tudja állítani a „szűrők” lehetőségnél. Hiszen kiválaszthatja, hogy milyen típusú Thermomix készüléket használ.

Beállíthatja azt is, hogy milyen nyelven legyen a recept. Ha Ön csak magyar nyelvű recepteket szeretne keresni, akkor ez alapján is szűkítheti keresését.

De ha egy adott nemzet ételére vágyik, akkor az „Ország vagy régió” szűkítési lehetőséggel kiválasztja a kívánt országot, és csak az ő ételeit fogja látni.

Amint elkezdi a keresett ételt (vagy alapanyagot, kategóriát stb.) beírni a keresőbe, azt automatikusan javasol Önnek ételeket. Így meggyorsítva a keresést, illetve kiküszöbölve azt, ha véletlenül félregépeljük a szót.

blank

Keressen kedve szerint a több, mint 60 000 nemzetközi recept között, és találja meg kedvenc ételeit a Cookidoo segítségével.

https://cookidoo.international/foundation/hu