A porszívózás hátproblémákhoz is vezethet – ha nem a megfelelő terméket használja!

Mindenki megelőzheti a hátproblémák kialakulását – cikkünkből megtudhatja hogyan.

Amíg testünkön minden jól működik, nem figyelünk arra, hogy hogyan, mivel mozgunk. Mindaddig, amíg egy nap fájdalmassá nem válnak a mindennapos mozdulatok. Ekkor merül fel a kérdés, hogy honnan is ered a fájdalom, mi okozhatja.

A hátproblémák, mint például a lumbágó és a nyakfeszülés jelentős egészségügyi problémákká váltak az elmúlt években. A magyar munkaképes lakosság 45 százaléka szenved gerincfájdalomtól. A nyaki gerincfájdalom előfordulásának az irodában ülők 30-50 százalékánál fordul elő, a derékfájdalom 60–80 százalékuknál- olvasható az egészségügyi statisztikákban. A legelső, amit tanácsként azonnal hallhatunk, hogy álljunk egyenesen, ne engedjük testünknek a „görnyedt testhelyzetet”, hogy figyeljünk mindig a helyes testtartásra. Az egészségügyi szakértők szerint a munkahelyi íróasztalunkat és székünket is személyre szabottan, testünk problémáihoz igazítva kellene kiválasztanunk, hogy elkerüljük és megelőzzük a gerincfájdalmakat.

De gondolkozott már valaha azon, hogy a ház takarítása mennyire megterhelő ízületeinek, derekának és egész testének? Mi tudjuk, hogyan előzhetné meg a takarítás okozta fájdalmak kialakulását!

Jó hírünk van!!! Meglepő módon a házi munka is segíthet abban, hogy megtartsuk fizikai erőnlétünket, miközben elkerüljük a gerincproblémák felszínre törését.

Kobold VK200-at úgy tervezték, hogy állítható magasságú teleszkópos fogantyúval rendelkezzen, amely lehetővé teszi az egyenes testtartást, és elkerüli a rendszeres hajolgatást. Az SP600 Elekromos keménypadló fej azt is jelenti, hogy búcsút mondhat a felmosórongyának és vödrének! Elkerülheti, hogy a nehéz felmosóvizes vödröt cipelni kellene.

Az SP600 a világon elsőként, valóban egyszerre porszívóz és felmos. Így fele annyi idő alatt és kevesebb energiával csillogóan tisztává varázsolhatja padlóját anélkül, hogy valóban megerőltetné ízületeit és gerincét.

A VF200-zal való szőnyegtisztításkor a Kobosan szőnyegfrissítőt állva szórhatja szőnyegére, elkerülve az állandó hajolgatást, mely mindig egyik veszélyforrása a derékfájdalom kialakulásának. Ezután már csak egyszerűen csatlakoztatnia kell az EB400 automata elektromos porolófejet, és íme: a szőnyeg korábbi dicsősége visszatér, és a háta ép!