Eszközök, melyeket talán nem takarít, de nagyon is szükséges lenne!

Hosszú lista van azokról a háztartásban található eszközökről, melyeket az emberek általában kihagynak a takarításból…

Amikor otthon takarít, talán csak a nyilvánvaló dolgokat veszi sorra – ami rendben is van –, ezzel nincs egyedül. De otthonának más fontos részei is vannak, melyeket a takarítás során nem szabad figyelmen kívül hagynia. Egy kis plusz erőfeszítéssel és odafigyeléssel meg tudja akadályozni a baktériumok terjedését, makulátlan tisztaságban tartva az otthonát.

Szívügyünk, hogy segítsünk Önnek ebben!

Összegyűjtöttünk néhány használati eszközt, melyeket érdemes a takarítási listájára tennie:

1. FOGKEFETARTÓ:

Valószínűleg figyel arra, hogy a fogkeféjét megfelelően tisztán tartsa, de mi van a tartójával? Ez optimális hely a baktériumoknak. Öblítse át a fogkefetartóját forró vízzel, majd töltse meg antibakteriális szájvízzel, és hagyja állni pár percig, majd újból öblítse le forró vízzel.

2. VILLANYKAPCSOLÓK

Ha belegondol, hogy hány kéz érinti meg a villanykapcsolóját anélkül, hogy meg lenne mosva, el tudja képzelni, hogy mennyi kosz és baktérium ülhet meg rajta. Éppen ezért létfontosságú, hogy rendszeresen meg legyenek tisztítva melegvizes-mosószeres ruhával.

3. TÁVIRÁNYÍTÓK

Ugyanúgy, ahogyan a villanykapcsolók, a távirányítók is könnyen elkoszolódhatnak. Sokszor, sokan használják, így komoly baktériumforrássá válik. Vegye ki az elemeket belőlük és tisztítsa át azokat meleg nedves ruhával, majd hagyja megszáradni. Ez a kis praktika segít a bakteriális fertőzések megelőzésében.

4. HŰTŐSZEKRÉNYBEN LEVŐ FIÓKOK

A hűtőszekrényében levő fiókok megfelelő tárolóhelyet biztosítanak az ételek számára. Ez azonban egy időben az étel okozta betegségeknek is a melegágya lehet, mint például a szalmonella. Vegye ki a fiókokat és mosogassa el őket, mint ahogyan az edényeit. Törölje szárazra egy papírtörlővel és csak azután helyezze vissza. Fontos, hogy külön tárolja a húst a zöldségektől, hogy elkerülje a fertőzéseket.

5. SZIVACSOK

Ez az egyik leggyakrabban használt takarítóeszközünk. A szivacs, mivel legtöbbször nedves és meleg, optimális helyet biztosít a baktériumképződéshez. Rendszeresen öblítse ki meleg hipós vízzel, majd mossa át alaposan, így megtisztul a baktériumoktól.

Ha nem híve a boltokban található, vagy otthoni vegyszereknek, hozza ki a maximális tisztaságot otthonából a Vorwerk tisztító – és ápolószerei segítségével!